Vad kan man göra av plommon? Det är det många som frågar sig så här framåt sensommaren och hösten, när plommonen börjar mogna i trädgårdarna.
Svaret är: nästan vad som helst! Men här är våra bästa tips och recept med plommon.

Plommonmarmelad. En riktig klassiker. Lätt att göra, gott att äta och går att förvara länge. Tänk på att använda en rejäl kastrull om du kokar en stor sats, och ha många burkar redo. Receptet hittar du om du klickar på den här länken.



Plommonchutney. En röra med lite sting i och ett tillbehör som går att använda till mycket. Håller inte riktigt lika länge som marmelad, men å andra sidan räcker den nog inte så länge – den är fasligt god och brukar gå åt snabbt. Klicka på länken för att komma till receptet.



Plommon i madeira. En härlig efterrätt från förr, perfekt med lite vaniljglass eller lättvispad grädde frampå höstkanten. Eller varför inte till jul? Klicka här för recept.



Plommonkaka. Variera söndagsfikat med en saftig och mjuk plommonkaka! Härligt smarrig med doft av muscovado och sockerkaka. Receptet hittar du på den här länken.



Plommon- och marängpaj. En fluffig och härlig variant på citron- och marängpaj, här med solvarma plommon från trädgården. Receptet hittar du här.



Plommonpaj. Servera en smaskig paj till kaffet till helgen. Gott till alla gottegrisar – både stora och små. Klicka här på länken för recept.



Plommonsaft. Läskande och gott för både stora och små. En elegant saft att plocka fram till kalas eller söndagsfika. Recept hittar du här.



Plommonvin. Något av en bubblare. Kräver lite ambition och engagemang men är egentligen inte särskilt svårt att göra. Men det underlättar om man har rätt verktyg. Går att dricka som det är eller använda som bas i en fruktig bål. Receptet hittar du om du klickar här på länken.



Krikonmarmelad. Krikon är en underart till plommon som förr ofta kallades fattigmansplommon. Har du ett sådant träd i trädgården så är det roligt att koka en god marmelad på frukten. Krikon ger en mera intensiv fruktsmak så marmeladen smakar annorlunda – mer – med krikon än med vanliga plommon. Receptet hittar du här.



Plommon. Det är förstås väldigt gott att äta plommonen precis som de är – men ät inte för många, då kan du få ont i magen!



7 reaktioner på ”Plommonskörd – våra bästa recept med plommon”