Plommonskörd – våra bästa recept med plommon

Vad kan man göra av plommon? Det är det många som frågar sig så här framåt sensommaren och hösten, när plommonen börjar mogna i trädgårdarna.

Svaret är: nästan vad som helst! Men här är våra bästa tips och recept med plommon.

Plommonskörden med marmelad, vin och kaka
Plommonkaka, plommonvin och plommonmarmelad

Plommonmarmelad. En riktig klassiker. Lätt att göra, gott att äta och går att förvara länge. Tänk på att använda en rejäl kastrull om du kokar en stor sats, och ha många burkar redo. Receptet hittar du om du klickar på den här länken.

Plommonmarmelad
Plommonmarmelad

Plommonchutney. En röra med lite sting i och ett tillbehör som går att använda till mycket. Håller inte riktigt lika länge som marmelad, men å andra sidan räcker den nog inte så länge – den är fasligt god och brukar gå åt snabbt. Klicka på länken för att komma till receptet.

Chutney på plommon
Plommonchutney

Plommon i madeira. En härlig efterrätt från förr, perfekt med lite vaniljglass eller lättvispad grädde frampå höstkanten. Eller varför inte till jul? Klicka här för recept.

Plommon i madeira
Plommon i madeira

Plommonkaka. Variera söndagsfikat med en saftig och mjuk plommonkaka! Härligt smarrig med doft av muscovado och sockerkaka. Receptet hittar du på den här länken.

Mjuk och saftig plommonkaka
Plommonkaka

Plommon- och marängpaj. En fluffig och härlig variant på citron- och marängpaj, här med solvarma plommon från trädgården. Receptet hittar du här.

Plommon- och marängpaj

Plommonpaj. Servera en smaskig paj till kaffet till helgen. Gott till alla gottegrisar – både stora och små. Klicka här på länken för recept.

Plommonpaj

Plommonvin. Något av en bubblare. Kräver lite ambition och engagemang men är egentligen inte särskilt svårt att göra. Men det underlättar om man har rätt verktyg. Går att dricka som det är eller använda som bas i en fruktig bål. Receptet hittar du om du klickar här på länken.

Plommonvin
Plommonvin

Plommon. Det är förstås väldigt gott att äta plommonen precis som de är – men ät inte för många, då kan du få ont i magen!

Plommonsskörden
Nyplockade Victoriaplommon
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s