Löjrom – bästa tillbehören

Vad göra med löjrom? Ja väldigt mycket är nog svaret. Löjrom är ju en riktig delikatess, och serveras klassiskt med rostat eller smörstekt vitt bröd, crème fraiche och hackad röd- eller gräslök.

Men vill man variera sig så finns flera möjligheter. Det passar till massor av goda tillbehör och blir gott tilltugg eller en fin förrätt på finmiddagen. Här är våra bästa tips på hur du serverar löjrom.

Havssaltade potatischips med löjrom

Ett enkelt och exklusivt – och väldigt gott – tilltugg är lättsaltade chips med smetana och Kalix löjrom. Funkar varje gång!

Västerbottenostpaj med löjrom

Klicka på lite crème fraîche eller smetana på små bitar av västerbottenostpaj, toppa med hackad rödlök och löjrom – voilà, en salt och smakrik munsbit! Recept på paj hittar du här eller här.

Toast Skagen med löjrom

En Toast Skagen blir inte sämre om man toppar den med löjrom. Det är också trevligt att göra små snittar med skagenröra på kavring eller rostat bröd, och toppa med löjrom.

Löjromspizza

Att sno ihop en pizza och toppa med gräddfil, dill och löjrom är dumt alls! Recept hittar du här.

Brysselkål med löjrom

Koka försiktigt några av bladen från en brysselkål i lättsaltat vatten. Toppa med smetana och löjrom. Läs mer här.

Klassiker – löjrom med toast

Smörstek eller rosta ett par skivor vitt bröd, klicka upp en rejäl dos smetana och hacka rödlök fint. Servera gärna med ett glas champagne. Läs mer här.


En reaktion på ”Löjrom – bästa tillbehören

Lämna ett svar