Liten hasselbackspotatis med löjrom

Löjrom på en liten hasselbackspotatis är en väldig trevlig förrätt eller aptitretare. Löjrom kan serveras på många sätt men detta är en riktig höjdare, bara man gillar hasselbackspotatis. Och vem gör inte det?

Vill man använda en billigare rom går det också bra. Bäst blir det isåfall med sikrom, men gillar du stenbitsrom ska du såklart använda det.

Ingredienser:

  • 12 mycket små potatisar
  • 1 dl smetana
  • Löjrom, eller din favoritrom
  • Gräslök

Gör så här:

Skala potatisen. Skiva sedan potatisen tunt – utan att helt skära igenom den. Botten ska vara hel och potatisen hålls på så sätt ihop. Smöra eller olja sedan en form och lägg i potatisarna med snittytorna uppåt. Pensla med lite smör. Är potatisen riktigt liten tar det 20-25 minuter innan den är klar.

Låt potatisen svalna någon minut innan du toppar med smetana, löjrom och hackad gräslök. Servera sedan. Gärna med champagne.


Lämna ett svar