Äggröra med tryffel

Tryffel till äggröra är en riktigt fin kombination, och det funkar både med äkta färsk tryffel och med en bra tryffelolja.

Om du har riktigt färsk tryffel kan du prova att lägga äggen tillsammans med tryffel i en försluten glasburk över natten – på så sätt ska äggen ta smak av tryffeln. Men du behöver hjälpa smaken på traven sen genom att skiva lite färsk tryffel ovanpå äggröran när den är klar.

Äggröra med tryffel
Äggröra med färsk tryffel på rostat surdegsbröd

Ingredienser:

  • 2 ägg
  • En skvätt grädde
  • 1 msk smör att steka i
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Några skivor färsk tryffel eller 1/2 tsk tryffelolja

Gör så här:

Knäck äggen i en skål och vispa dem rejält, gärna med en äggvisp i plast. Tillsätt grädden (kan bytas ut mot mjölk eller vatten) och salt och peppar. Vispa.

Smält smöret försiktigt i pannan, det ska absolut inte vara så varmt så det bryns. Vicka runt så du har smör i hela pannan.

När smöret precis börjar bubbla och fräsa så häller du i äggsmeten och sedan rör du fortsatt med äggvispen i pannan. Fortsätt röra tills äggröran är nästan klar – den ska vara lite mindre krämig än så som du vill ha den eftersom den stelnar lite ytterligare när den lämnar pannan.

Häll upp äggröran på en tallrik eller på en skiva rostat bröd. Dra två tag till med pepparkvarnen ovanpå.

Skär några tunna skivor tryffel och lägg ovanpå – eller stänk några droppar tryffelolja på (smaka dig fram, men bortåt 1/2 tsk kan behövas om du verkligen vill ha ordentligt med tryffelsmak).

Äggröra med tryffel
Äggröra med italiensk vintertryffel

Tips!

Här hittar du fler tips på hur du får din äggröra så där perfekt krämig!


Lämna ett svar