Tilltugg med räkor

Snittar, munsbitar och tilltugg med räkor går alltid hem. Här hittar du några fullträffar:

Crostini med smetana och räkor

Skala räkor. Hacka rödlök fint. Bred lite smetana på naturella crostini. Montera 2-3 räkor på varje kex och strö till sist över lite hackad lök.

Rostad baguette med avokado, räkor och chili

Skala räkor. Skär tunna skivor av en baguette och rosta dem försiktigt. Skala och mosa avokado. Bred avokadomos på brödskivorna och toppa med räkor. Strö till sist över lite flingsalt och chiliflakes.

Heta rödräkor med mangosalsa på nachochips

Börja med att göra en mangosalsa, recept hittar du här. Skala rödräkorna och fräs dem i lite olivolja i en panna tillsammans med krossad vitlök och lite chili. Lägg upp nachochips på ett fat. Toppa med mangosalsa och därefter räkor. Det går bra att byta ut mangosalsan mot mosad avokado – glöm inte salt och chiliflakes för att förhöja smaken.

Vitlöksfrästa vannameiräkor med guacamole på nachochips

Börja med att blanda till en guacamole. Tina frysta vannameiräkor och skala dem. Hetta upp lite olivolja i en panna och lägg i krossad vitlök och chili, rör runt så oljan tar smak. Fräs räkorna i olivoljan. Lägg upp nachochips på en tallrik, toppa med guacamole och lägg en räka överst på varje.

Chilimarinerade grillade räkor

Med denna fantastiska marinad är det svårt att misslyckas med räkorna – lägg dem i marinaden en stund och grilla dem sedan. Servera med nachochips eller mangosalsa.


En reaktion på ”Tilltugg med räkor

Lämna ett svar