Brigadeiros

En supergod sötsak är brasilianska chokladbollar som smälter i munnen, de är som en himmelsk chokladsmet som man rullar i strössel. Väldigt enkla att göra och när man väl lärt sig hur det funkar med smeten är det lätt att smaksätta med annat.

Jag brukar halvera receptet och göra en halv sats kokosbollar (Beijinhos) på resten av den kondenserade mjölken.

Ingredienser:
400 g kondenserad mjölk
4 msk kakao
En nypa havssalt
3 msk smör
1 vaniljstång 
Chokladströssel (ju mörkare desto godare)

Gör så här:
Häll kondenserad mjölk, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull – sikta helst i kakaon. Koka på låg värme i 10-15 minuter och rör hela tiden så att mjölken inte bränd vid. När smeten är tjock och glansig och släpper från kanterna så är den färdig.

Ta bort kastrullen från plattan och rör ner smöret. Dela vaniljstången på längden och skrapa ner fröna. Rör om och häll upp smeten i en form. Ställ in i kylen en halvtimme så den får stelna.

Häll strösslet i en skål och rulla små bollar med händerna – fukta händerna lite så går det lättare. Rulla varje boll i strösslet och lägg sen i små muffinsformar eller på ett fat. Kan förvaras i kylskåp.

Mums!

Chokladbollar eller brigadeiros  - enkelt recept för fest eller fika
Chokladbollar brazilian style.

En reaktion på ”Brigadeiros

Lämna ett svar