Quinta da Lapa – växande vingård i Ribatejo, Portugal

Under sommarsemestern reste vi runt i Portugal, ett land med många prisbelönta och prisvärda viner. Vi bodde en natt på vingården Quinta da Lapa, en bit utanför Rio Maior. Gården är över 300 år gammal och producerar en ansenlig mängd flaskor som främst säljs i hemlandet.

Vi hade turen att ha gården för oss själva eftersom vi kom på en söndag, och vi hann med både rundvandring på ägorna, fantastisk frukost med egenproducerade råvaror och förstås en gedigen vinprovning.

Vi siktade in oss på de röda vinerna, även om vi provsmakade lite av deras väl kylda vita och roséviner när vi anlände mitt i eftermiddagshettan.

Bland de röda vinerna var deras Premiumviner i en klass för sig, men vi uppskattade och serien Nana och vinerna som är gjorda på bara en druva (bland annat Merlot, Syrah och vår favorit Touriga Nacional).


Lämna ett svar