Fetaostfylld lövbiff

Lövbiff är en fantastisk styckdetalj som kan varieras i det oändliga. I det här receptet fyller vi lövbiffen med fetaost ocu basilika innan vi snabbt steker den. Det passar perfekt att servera dessa fyllda lövbiffar med ugnsstekta grönsaker. Prova!

Ingredienser:

  • 600 gram lövbiff
  • 20 blad basilika
  • 100 gram fetaost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Olivolja

Gör så här:

Lägg ut avtorkade och rumstempererade lövbiffar på en skärbräda. Salta och peppra dem.

Smula fetaost på var och en av biffarna. Lägg sedan basilikabladen över osten och vik lövbiffen mot mitten så den blir ”fylld”. Använd ett par tandpetare för att hålla ihop biffarna.

Sätt en stor stekpanna på något mer än medelvärme och häll i lite olivolja. Stek den fyllda lövbiffen på vardera sidan ca 1,5-2 minuter. Ta upp dem och servera, gärna tillsammans med ugnsstekta grönsaker.


Lämna ett svar