Tartar på tonfisk och avokado

Det här är en förrätt med asiatiska influenser. Vid sidan av tonfisken och avokadon gör du bara en liten emulsion av koriander och lime samt använder lite sesamolja och japansk soja vid serveringen. Fort går det. Gott blir det.

Detta är tänkt som en förrätt men kan förstås byggas ut i storlek så det blir en hel måltid.

Ingredienser (4 port):

  • 200 gram filé av tonfisk
  • 1 stor avokado
  • 1/2 kruka koriander
  • 1 lime
  • 1 msk olivolja
  • Lite japansk soja
  • Lite sesamolja till serveringen
  • Svartpeppar

Gör så här:

Börja att göra emulsionen. Mortla koriandern till en grötig konsistens och addera saften från en halv lime. Mortla ihop det och häll sedan i olivoljan. Ta lite i taget. Den gröna vätskan användes sedan som dressing.

Putsa till tonfisken och skär sedan filén i små bitar. Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur fruktköttet ur skalet. Skär sedan avokadon i små tärningar. Lägg den hackade avokadon i botten på tallriken och tonfisken ovanpå. Använd gärna en rund form av något slag för att hålla ihop anrättningen på höjden.

Häll lite korianderemulsion runt tartaren samt ett par droppar sesamolja. Servera gärna japansk soja till.


Lämna ett svar