Kycklingsallad med mango och fetaost

En riktigt fräsch sallad där mangon ger sötma, chilin hetta och limen syrlighet. Den toppas med en god och krämig fetaost. En perfekt kombination.

Man kan använda stekt eller grillad kyckling och ett tips är att köpa hem mycket kycklingfilé nästa gång du steka eller grilla kyckling, och sen frysa in resterna uppskurna i lagom stora munsbitar – bara att ta fram och tina nästa gång du ska göra kycklingsallad. Snabbare och enklare blir det inte.

Ingredienser (2 portioner):

 • 150 g blandad sallad
 • 8 små tomater, gärna i olika färg och form
 • 10 sugar snaps eller sockerärter
 • 75 g majs (1/2 liten burk)
 • 1/2 mogen mango
 • 1/2 rödlök
 • 1/2 röd chilifrukt
 • 1-2 msk hackad koriander
 • 1/2 lime
 • 200 g grillad eller stekt kycklingfilé
 • 50 g fetaost

Gör så här:

Lägg upp salladen på ett fat. Skär tomaterna och sockerärterna i bitar och strö över salladen. Fördela ut majsen.

Skär mangon i bitar och lägg i en skål. Hacka rödlök, chili och koriander fint. Blanda med mangon. Skölj en lime och riv lite skal och blanda ner i mangoröran. Pressa saften ur ena halvan och blanda ner i skålen. Lägg upp mangoröran på salladen.

Skär de grillade eller stekta kycklingfiléerna i bitar och lägg ovanpå salladen. Avsluta med att smula fetaost över alltsammans.

Recept på kycklingsallad
Kycklingsallad med mango och fetaost

Just den här kycklingsalladen lagade vi till på rester. Kycklingen är marinerad i sockerrörsbrännvin och vitlök innan den grillades. Här serverad tillsammans med mangosalsa med chili, salladslök och rödlök. Recept på både kyckling och salsa finns här på bloggen. Om det blir mat över kan man med fördel passa på att slänga ihop en god sallad av resterna. Att minska matsvinnet är både gott, miljövänligt och sparar pengar! Läs gärna om våra 10 tips i ämnet minskat matsvinn.


Lämna ett svar