Halstrad pilgrimsmussla med mango och avokado

Pilgrimsmusslor är en fin delikatess som passar sig riktigt bra på förrättstallriken. Denna kammussla behöver inte ha mycket mer ackompanjemang än lite salt och smöret den steks i men variationerna på sällskap kan göras lång. I det här receptet använder vi färgstarka men milda tillbehör i form av avokado och mango. Vackert och gott!

Ingredienser:

  • 2-3 pilgrimsmusslor per person
  • Mogen mango
  • Avokado
  • Smör
  • Salt

Gör så här:

Börja med att skära mango och avokado i ganska tunna skivor.

Ta fram pilgrimsmusslorna och torka av dem väl.

Lägg en matsked smör i en het stekpanna. Salta de fina vita små pilgrimsmusslorna och lägg dem i pannan. Låt dem steka i ca 45-60 sekunder per sida.

Lägg upp mango, avokado och pilgrimsmusslor på tallrik. Garnera med lite salladsblad.

Vintips!

Servera gärna med ett glas champagne eller ett glas vitt vin, som chablis.

Extra information:

Den stora kammusslan har två typer av kött. Det vi använder i receptet ovan är den fasta vita muskel. Men pilgrimsmusslorna har också ett mer geléaktigt vitt eller rosaaktigt kött som omger den. Och även om det för det mesta är den vita muskeln som används i matlagning och som säljs enskilt, kan man ibland också hitta hela musslor. De är ofta en dryg decimeter stora och har verkligt fina skal som påminner om bensinbolaget Shells logotype. De går utmärkt att tillaga i hela sin prakt, exempelvis genom att gratinera musslan i sitt vackra skal. Mer om det en annan gång dock!


En reaktion på ”Halstrad pilgrimsmussla med mango och avokado

Lämna ett svar