Arnold Palmer

En Arnold Palmer är en alkoholfri drink som den store golfaren Arnold Palmer brukade dricka. Den är en blandning av iste och lemonad, och det tvistas lite om proportionerna. Många föredrar att blanda de båda dryckerna rakt av, hälften av varje. Och det är så den serveras på många ställen. Men Arnold Palmer själv ville ha sin drink med tre delar te och en del lemonad.

Oavsett hur man väljer att blanda till den så är Arnold Palmer en mycket god och läskande drink en varm sommardag. Och det går utmärkt att göra storsats av den och servera till flera!

Ingredienser:

  • 2-3 msk svart te
  • 8 + 3 dl vatten
  • 2-3 citroner
  • 1 dl socker

Gör så här:

Börja med att förbereda ditt te – det får gärna stå och dra ett par timmar i kylen för att ta ordentlig smak. Koka upp vatten – en sats på 8 dl är bra om du ska göra till fyra personer. Blanda med 2-3 msk svart te, till exempel Earl Grey, i en bunke eller tillbringare. Låt stå i kylen tills det är dags att blanda till drinken.

Gör sen lemonad. Man kan aldrig få för mycket lemonad, men en sats på 2-3 citroner behövs om du ska servera fyra personer.

Välj ut en saftig citron och skölj den noggrant. Skär den i tunna skivor och lägg dem i en bunke. Häll sockret i bunken och mosa med en gaffel tills sockret lösts upp i citronsaften.

Pressa sedan saft ur fler citroner tills du har en dryg dl saft. Häll citronsaften i bunken och fyll sedan på med 3 dl kallt vatten. Blanda ordentligt tills sockret har lösts upp helt.

Sila bort citronskivorna och smaka av. Tillsätt vid behov mer vatten. Häll gärna upp i en tillbringare eller flaska och kyl en stund.

När det är dags att servera tar du ditt kylda te och din lemonad och blandar enligt önskade proportioner – många föredrar alltså hälften lemonad och hälften te, medan en äkta Arnold Palmer kräver en del lemonad och tre delar te. Servera med is och gärna en kvist mynta.

Arnold Palmer classic – en del lemonad och tre delar te
Arnold Palmer half ’n’ half – lika delar lemonad och te

En reaktion på ”Arnold Palmer

Lämna ett svar