Snabba kalljästa frukostfrallor

Sugen på nybakat bröd till frukost men inte lika sugen på att kliva upp tidigt på morgonen för att baka? Lösningen är enkel – släng ihop en snabb deg på kvällen och jäs över natten, så är det bara att grädda på morgonkvisten.

Ingredienser:

  • 1/2 paket jäst (25 g)
  • 3 dl kallt vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • Ca 7 dl vetemjöl

Gör så här:

Dag 1 (kväll)

Lös ut jästen med lite av vattnet. Häll sen i resten av vattnet, salt och olja och slutligen nästan allt mjöl. Knåda för hand eller maskin och baka sen med mjölade händer ut 16 bullar på en plåt. Täck över med en handduk och låt jäsa i kylen över natten.

Dag 2 (morgon)

Värm ugnen till 225 grader. Sätt in plåten och grädda ca 12-14 minuter, tills bullarna fått fin färg och en hård skorpa på undersidan.


Lämna ett svar