Räksnittar

Räkor på snittar går alltid hem. Här hittar du tre fullträffar:

Crostini med smetana och räkor

Skala räkor. Hacka rödlök fint. Bred lite smetana på naturella crostini. Montera 2-3 räkor på varje kex och strö till sist över lite hackad lök.

Rostad baguette med avokado, räkor och chili

Skala räkor. Skär tunna skivor av en baguette och rosta dem försiktigt. Skala och mosa avokado. Bred avokadomos på brödskivorna och toppa med räkor. Strö till sist över lite flingsalt och chiliflakes.

Heta rödräkor med mangosalsa på tortillachips

Börja med att göra en mangosalsa, recept hittar du här. Skala rödräkorna och fräs dem i lite olivolja i en panna tillsammans med krossad vitlök och lite chili. Lägg upp tortillachips på ett fat. Toppa med mangosalsa och därefter räkor. Det går bra att byta ut mangosalsan mot mosad avokado – glöm inte salt och chiliflakes för att förhöja smaken.


En reaktion på ”Räksnittar

Kommentera